Onsdagsnöjen

Tandläkatider

Idag var det “äntligen” dags för mitt tandläkarbesök, kändes inte helt okej att gå dit med munsår och dunderförkyld – men vad gör man? Väntat 8 månader på den här tiden så ville inte skjuta på det mer!

Var en fantastiskt snäll tandläkare och tandsköterska, kändes himla  bra även om det inte va den roligaste upplevelsen, så kände jag mig väldigt trygg i deras händer. Dock undrar jag hur länge de förbannade röntgen sakerna ska få finnas kvar, ni vet dom där gigantiska plastsakerna man ska bita ihopa runt när de tar bilderna. Det är ju inte alla som är stora i käften.

Tjatade mig till en hög med tider också, så saker inte rinner ut i sanden igen, ska tillbaka redan nästa vecka för en rejäl “putsning” av munnen 🙂

Till alla er som slarvar; gå genast och köp tandtråd, flour skölj och börja borsta noga.. Och gör inte som jag – det vill säga skjut inte upp tandläkarbesöken i fem år. Får lida massor ekonomiskt & värkmässigt för att jag varit dum och inte tagit itu med mina tänder när min lilla “olycka” inträffade. Dumt, dumt men nu är saker på gång; 2 visdomständer ska ut, 1 rotfyllning + lite småhål som ska fixas..

Ni vet ingen som inte kunde sova inatt för att hon skulle till tandläkaren föresten? Jo, just det.. Slocknade som ett ljus på sängen när jag kom hem efter tandläkaren.

About

2 Comments

  • ida december 3, 2009 at 13:42 Reply

    Bra att du gick dit! Jag har också väntat på tok för länge (ca 5 år med)! MÅSTE gå! Har dock flitigt använd flourskölj senaste månaden (i förhoppning om att det ska “reparera” mindre hål om jag har några), ska inhandla tandtråd med.

  • Helen december 6, 2009 at 05:42 Reply

    Jo, dumt skjuta upp det men tandläkaren va inte så glad på mig.. Tycker du ska ringa och boka tandläkare direkt, som en liten julklapp till dig själv 🙂

    Bättre med en liten undersökningskostnad än dyyyyra lagningar.. Bra med tandtråd & fluor, tummen upp ,-)

Leave a Comment