Dagens middag

Glömde ju berätta om onsdagens middag, det blev lite stökigt i tankarna tror jag!

Jag slocknade på sängen och sov till sambon kom hem igår kväll vid halv sju, blev erbjuden hans insats att laga mat eftersom han skulle göra en specialare (falukorv tillagad i ugnen och mos) något jag avskyr.  Vad tror ni händer mitt i Mattias matlagning – jo strömmen går!!!

Massa tända värmeljus, fumlande med byta ut alla proppar utan el tillbaka, min mat som blev kall och ringande efter jouren för Helsingborgshem. Till slut petade jag i mig överkokta makaroner och falukorv, urk och fy. Dock tanken som räknas och det blev ju inte helt som det skulle. Tog någon timme väntande i mörker och med mysig belysning, så återkom vår ström – var huvudpropp för lägenheten i källaren som behövdes bytas tydligen.

Får överkompensera med att laga något riktigt gott imorgon istället.. Frågan är vad! Kikat runt lite på pannbiff – köttfärslimp recept, får se vad det kan sluta med. Imorgon SKA jag hitta energi att slänga ihopa en deg för kakor också, står att de helst ska stå i kylen ett dygn och dra – har man tålamod för det??

Förresten, vem stal min energi? Ett par dagar av intensiv förkylning och betapred drickande och jag känner mig helt slut, inte så att jag är nedstämd och ledsen utan bara verkligen riktigt trött/orkeslös. Hur byter man ut proppen på sig själv, går det?

About

No Comments

Leave a Comment