Göra pommes av palsternacka i airfryer
- On februari 10, 2024
- By Helen
- 0 Comments
Efter mer än fyra år som potatisfri på grund av potatisallergi, så var det nog på tiden att jag lärde mig göra ett gott pommes substitut. Det är ganska nyligen jag upptäckt palsternacka som ett bra potatisalternativ, smaken påminner lite mer om en morot – sötpotatis i smaken, men texturen är väldigt snarlik potatis. Kommer att experimentera med fler palsternacksrecept, för jag saknar så många godsaker som gratänger, plankstekar etc. Såg förslaget någon snäll läsare lämnat angående rättika med, men det får bli nästa receptfas.
Så jag köpte hem några palsternackor för någon vecka sedan som jag provade göra egna pommes av i början av veckan, tänkte det skulle vara ett trevlig tillsammans med fiskpinnar – hemmagjord Fish’n chips middag. Väldans gott blev det, men nästa gång får det minsann bli de stora panerade filerna för det blir så mycket godare.
Helens Palsternackspommes
1 portion, ca 200 gram
Ingredienser
ca 200 gram palsternacka
1 msk olja
Salt
Spicemasters garlic & herbs blandning (vitlök, svartpeppar, lök, oregano, timjan, rosmarin)
Gör så här
Skär palsternackorna i jämnstora storlekar, det viktiga är att de är jämnstora annars blir de lätt brända (som ni ser på några av mina på bilderna blev). Lägg i en ugnstålig form (eller en skål) blanda med olja och salt samt de örter du tycker om och blanda ordentligt.
Jag rostade mina på 190 grader cirka 16 minuter i airfryern*, rörde runt var femte minut och det blev så bra!
Gör du dom i vanlig ugn är rekommenderad temperatur 200grader och 20-25 minuter.
* Cosori Dual blaze modellen.
About Helen
No Comments