Chokladmuffins
Provbakade ett recept ur häftet som kom med vår bröllopspresent muffinsjärn, inte alls dumt! Rejäl och god chokladsmak, kommer läggas på minnet. Halvera receptet om du bara vill baka en omgång med 6 muffins.
Chokladmuffins
Ingridienser till ca 12
125 gram flytande smör
1,25 dl strösocker
2 medelstora ägg
1,25 dl vetemjöl +1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
3 msk kakao
Gör så här
Vispa smör och socker tills det är lätt och luftigt. Vispa ner ett ägg i taget, mjölet (blanda in bakpulvret) och mjölken. Ta i kakaon sist och vispa tills du har en fin smet.
Fyll formarna till 2/3 och grädda i muffinsjärnet cirka 15 minuter.
Om du bakar I vanlig ugn sätt den på 200 grader och grädda 15-20 minuter.
Chocolate muffins
This recipe came with our wedding gift the cupcake maker, it turned out to be very good chocolate taste so I’m saving this one the blog! Reduce the recipe to half if you just want 6 muffins.
Ingredients for 12 muffins
125 grams of liquid butter
1,25 dl sugar
2 egg (regular size)
1,25 dl flour + 1 teaspoon baking powder
2 tablespoons milk
3 tablespoons cacao powder
How to
Whip the butter and sugar until light and fluffy. Add one egg at the time, stir it and add the flour (with the baking powder mixed in). Add the milk and cacao powder until you have a smooth batter.
Fill the forms to 2/3 and bake in the cupcake maker for about 15 minutes.
If you bake in a regular oven put it on 200 degree and bake 15-20 minutes.
No Comments