Viktväktarar paketet

Paketet från Viktväktarna

En snabb bild på vad som fanns i paketet jag fick från Viktväktarna som nybliven medlem i deras bloggpanel. Fanns massa spännande saker (som jag inte riktigt haft energi att läsa så noga än); välkomstbrev, senaste numret av Viktväktarnas nya månadsmagasin, en kokbok för grytor & gratänger (alla recept uppmärkta med propoints så klart), en startpärm med info om hur allt fungerar, poäng tabeller etc samt två prover på VV mat (en kyckling risotto med svamp) samt Cappucchino toffees.

Första spontana tanke är – måste byta för jag saknar ris etc sååå mycket och jag har inga problem med att hålla nitisk koll på vad jag stoppar i munnen. Och andra tanken är visst är det lustigt att all matförändring går ut på att räkna trots att ingen vill medge det? I lchf räknar du kolhydrater, gi räknar man gi värdet, lcd räknar man kalorier, viktväktarna poäng.. Önskar jag kunde hitta en bra balans när jag når en sundare vikt och slipper allt räknande!!

Dagens promenad avcheckad inomhus, foten är inte snäll mot mig så fick bli lugnare underlag idag (Väla) men sträckan var där!

About

6 Comments

 • Linda januari 19, 2012 at 16:54 Reply

  Efter ett tag med vv behöver du inte räkna så nitisk. Det går ut på att hitta en bra balans mellan kolhydrater, protein, fett, portionsstorlekar, socker mm. Det tar inte lång tid innan man förstår det man innerst inne har vetat hela tiden… Jag kan idag uppskatta en måltid rätt fort efter en snabb överblick. Jag har också lärt mig att prioritera. Vill jag unna mig så gör jag det, med måtta. Men sen gäller det att hålla igen på nåt annat. Om jag tex vill gå ut o fika o äta nån kaka så tar jag en sallad till lunch eller middag. Men gör det som känns bäst utifrån hur du lever. Om lchf funkar bra så kör på det. För mig passar vv mycket bättre. Jag går ner mer och är inte så bunden av alla “förbud”. Kram

  • Helen Holmberg januari 19, 2012 at 17:24 Reply

   Jag har på känn att jag snart kommer kasta in handduken för lchf om inget radikalt händer snart =/ Men provsmakningen överlämnar jag till dig Linda 😉 Du kan ju få skriva ett litet omdöme och maila mig från dom hehe så kan jag slänga upp det här till alla som undrar!

   • Linda januari 19, 2012 at 17:31 Reply

    Så snäll du är!! Men om du bestämmer dig för att skippa lchf och testa vv ska du såklart inte ge bort smakproverna!! Om du kör vidare på lchf så skriver jag självklart omdömme till dig om du vill.

    • Helen Holmberg januari 19, 2012 at 19:38 Reply

     Jag äter inte svamp och avskyr vitchoklad så du gör bara mig en tjänst ;-))

 • Mattias januari 20, 2012 at 19:54 Reply

  Börjar också misstänka att lchf inte är för mig. KOnstant huvudvärk i tre veckor är inget kul. Sen har jag extremt svårt för att undvika sötsaker, passar bättre när jag kan unna mig saker ibland än helt förbud.

 • C januari 22, 2012 at 17:42 Reply

  Hej gumman!
  Håller med dig om allt räknande, jag räknar faktiskt inte fast jag är med i VV… Nån gång i veckan lägger jag in dagens matintag i checklistan online för att kolla så jag ligger ungefär rätt men i övrigt så kör jag tallriksmodellen 😀
  Vill inte fastna i tankarna på vad varje produkt har i PP-värde och jag vet ju ändå vad som gäller. DOCK gäller det att se upp men det är därför jag checkar av ibland…

  Du är duktig du och kommer fixa det!
  Bloggpanelen som du kommer vara med i, vad innebär det? Är din blogg med på VV:s hemsida eller vad?

  Kram

Leave a Comment