Dumsnålhet #dumsnål #diskmaskin #vvsinstallation #hantverkare

handyman

Det här med dumsnålhet.. 2008 införskaffade vi vår första bänkdiskmaskin, efter många års morrande på varandra över vems tur det var att göra disken. Vi bodde då i vår gamla lägenhet inne i Helsingborg på den tiden, vårt kök räknades som kokvrå (inte så många kvm stort) och där fanns inga möjligheter att göra en fast installation av diskmaskinen.

Eller jo, men de hade krävt borrning i hon och ny kran samt tillstånd från hyresvärd, inhyrd rörmokare mm. Så det blev aldrig av.

2011 flyttade vi och inom tio dagar efter flytt hade jag brutet höger ben i höjd med fotleden, men vi hade en kran i vårt nya kök med rördragning för diskmaskin och till tvättmaskin på badrummet!

Dessvärre blev det förlorad inkomst pga foten och dubbla hyror som käka upp stora delar av vårt sparkonto. Hyr aldrig ut till någon, varken familj eller vänner utan skrivna kontrakt har jag fått lära mig den hårda vägen. Så vi skjöt på det här med fast installation av diskmaskinen ett tag till.

Vi skruvade på och av diskmaskinstappen på kranen i tre år, sedan gick vår dåvarande diskmaskin sönder och när vår nya bänkmaskin flyttade in hade vi fått nog. Vi kontaktade auktoriserad firma, vatteninstallationer hur enkla de än må verka kräver det.

Vår kran visade sig vara en utdöende art som utgått, tror den är original sedan de renoverade om gamla tingshuset till lägenheter så från slutet av 80talet är den nog. Tre månader senare så fanns reservdelen i nyproduktion, ett besök som tog mindre än en timme senare så fanns bänk diskmaskinen installerad och den trasiga inpackningen utbytt.

Nu har jag svårt förstå hur jag kunnat leva på något annat sätt, lyxen att kunna vrida på vattenkranen och ta ett glas vatten samtidigt som diskmaskinen sköter sitt är obeskrivbar. Det enda jag kan tänka är varför har vi inte gjort detta tidigare. Nu drömmer jag om egen tvättstuga i badrummet (drömma är gratis) och då kommer jag utan att tveka kontakta auktoriserad firma igen, till exempel rörassistansen.

About

1 Comment

  • CG februari 2, 2015 at 17:55 Reply

    Ja, vad säger man! Det är inte förrän man varit utan som man uppskattar det 🙂

    Ska inte berätta om då vi levde utan fungerande toalett + avloppsvatten i hela källaren – DÅ uppskattade vi en fungerande toalett och avlopp 😉 Hugaligen…..

    He he! Skönt att det är fixat nu 🙂

Leave a Comment