Badrums fixande #badrum #diy #städa #hyresrätt

image

image

I söndags morse fick jag för mig att jag skulle försöka städa i badrummet ordentligt, den zon som är mest svårstädad i vårt hem är den runt, under och kring badkaret. Det är verkligen tight placerat, går inte att dra ut många centrimetrar så efter massa svordomar, små skärsår av vasst badkar gav jag återigen upp..

Här brukar städrutinen i vanliga fall sluta, men så kom maken hem från jobb (hans jobbhelg) och såg röran i badrummet och min frustration, så tillsammans lyfte vi bort hela badkaret. Under badkaret hittade jag saker som säkert legat där 10 år, saker som inte vi tappat. SÅ äckligt. Så mycket skrubbande, tvättande, gnuggande för att få rent.

Vi tog beslutet att det var nog dags för badkaret att få flytta in i förrådet för en obestämd tid, hyffsat jobbigt projekt kånka badkar i trappa kan jag erkänna. Sen mer städande, skrubbande, tvättande, sköljande.

Hittade ett trasigt brunslock under badkaret också, så efter att ha duschat i måndags fick det bli bauhaus & jula shopping. En list som ska stoppa vattnet från att rinna iväg i hela rummet (det finns fall i rummet men känns bra ha en list som stoppar före allt vatten dränker mattan) och ny brunn.

Hoppas alla missfärgningarna ger med sig snart, finns gult på golvet och lite på ena väggen. Lyckats gnugga bort hälften så känns lite bra. Dock fått helt sjuk träningsvärk i armar, lår och rumpa efter allt städande. Inte vand vid att sitta på huk i så långa stunder 😉

Men skam den som ger sig! Näste grej blir ny duschstång och sen något att ha flaskor etc på nu när badkarskanten är borta..

Önskar man haft kaklat badrum, men man får göra det bästa av läget. Slipper olycksrisken i badrummet nu, haft svårt för steget över och i badkaret sen jag bröt benet i höjd med högra fotleden. Litar inte riktigt på att stå på ett ben trots att jag vet att benet håller.

Och nej jag är ingen badkars tjej, antal bad i badkaret tagna under de sista 20 åren går att räkna på två händer.

About

1 Comment

 • CG april 25, 2015 at 08:25 Reply

  Oj, du måste ha fått skrubbat rejält…. Men skönt att ha det gjort eller hur?!
  Jag badar inte heller så ofta men faktiskt nån gång varje eller varannan vecka…
  Maken däremot älskar att bada! Om han fick så skulle han säkert bada varje dag. MEN det får han inte för mig, vi bor i hus o måste alltså betala för allt vatten vi använder OCH sen är det inte miljötänk att bada varje dag då det går åt så mycket vatten för att fylla badkaret….

  Hoppas ni får bort det sista smutset!
  /C

Leave a Comment