Vecka 3 med lchq/lchf

Worry less, smile more, accept criticism, take responsibility, listen & love, don't hate, embrace change, geel good anyway

Oroa dig mindre, le oftare, lär dig ta kritik, ta ansvar,
lyssna och älska, hata inte, uppskatta förändringar, må bra ändå!

Tänk vad tiden går fort, redan inne på tredje veckan sockerfritt nu! Helt galet.. Ztorzillen frågade om jag slutat helt med kolhydrater nu och svaret är onekligen nej, även de som går på strikt lchf petar i sig upp till 20 kolhydrater per dag. Och jag knäcker dessvärre den gränsen men skulle tippa på att jag klarar mig under 50 kolhydrater per dag totalt. Det enda jag dricker är vatten, kanske någon kopp osöttat te per dag och vid språng eller lyx lite mineralvatten.

Det har varit förvånansvärt lätt för mig att slå om till att äta så här strikt, jag är faktiskt förvånad själv. Har funnits stunder då jag velat skita i alltihopa men eftersom jag gör det här inte bara för min skull så kämpar jag på, ganska villigt. Det jag saknar mest just nu är en krispig pizza, jag som inte ens är ett stort fan av pizzor i vanliga fall. Får se om jag vågar mig på något mer lchf recept, jag vet ju var jag ska undvika ta tips ifrån åtminstone 😉

Så en summering av vad som är;

Negativt med LCHF/LCHQ – saknar pasta, ris, potatis, bröd, kolla kolhydratvärde på allt nu i början, att försöka undvika socker är ganska svårt i alla färdiga produkter och mat ute. Samt bristen på “snacks”. Känns lite dyrare att äta, men är kanske mest i början allt får ändras om.

Positivt med LCHF/LCHQ – jag sover som en stock, energinivån är samma som före jag börja på “sockerfri” ätning dvs kroppen har fattat var den ska få sin energi ifrån. Väldigt häftigt! Äter mer regelbundet och trycker inte i mig mat på samma sätt, lchf mat är mäktigare och mättar bättre. Mindre svullen i kroppen och magen mår så otroligt mycket bättre, åtminstone för mig. Jag trivs oftast med maten, alltid svårt att tänka nytt oavsett om det är lchf eller vanliga maträtter man lagar.

Nu kör vi en vecka till och se hur det går!

About

1 Comment

  • mia januari 16, 2012 at 18:57 Reply

    Vilket megahopp på stickan, hejja dig! 🙂

    Låter som en bra kombo, får kanske se över min möjlighet att ha mat med vissa dagar till jobbet ja…
    Idag lyckades jag ju äta 2 skivor bröd som absolut inte var tanken, men hänger inte läpp då resten av dagen gått fint iofs.

    Hoppas nästa vecka känns lika bra!

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: