Bestraffningar

wpid-1368562560-picsay.jpg

”Straffa inte dig själv för misstaget du gjorde”

Ingen är perfekt, framförallt inte jag. Jag har mina upp- och nergångar när det gäller mat, motion och hälsotänkandet. Så sent som förra veckan fick jag ett gigantiskt sug som jag inte kunde motstå, åh tänkte jag – men bara en sked av lakritsglassen är ju ingen fara..

En sked blev till två, blev till tre, blev till slut en tom glassbytta! Nu fanns det bara två deciliter kvar och varenda tugga var fantastiskt ljuvlig, för ett halvår sedan skulle jag fått världens ångest. Men någonstans har jag hittat en väldigt bra moralisk och mental styrka i mig själv, att säga till mig själv att det är okej. Var det gott? Ja, men då så. Då har vi inte dåligt samvete! Tänker jag göra om det snart? Nä, precis. Försvann gottissuget? Ja, men precis då lägger vi det bakom oss. Det är inte hela världen, ibland får man och det viktigaste är att inte straffa sig själv efteråt!

Jag tror jag mår mycket sämre av det dåliga samvetet än vad jag gör av tex 2 dl laktosfri glass. Tror det viktigaste är att kunna förlåta sig själv och inte se det som ett fel, bara man inte gör fel efter fel för då har man nog ett större problem att ta itu med.

 

Nu däremot ska jag straffa min hyresvärd Helsingborgshem genom att ringa och beklaga mig, så himla trött på att inget händer. Andra dagen utan kyl nu, ANDRA och de skulle ringa igår klockan nio på förmiddagen för att boka in en tid…. Rivjärnet är framme i Helen 😉

About

No Comments

Leave a Comment