Att mäta eller inte mäta

Måttband

Stora frågan i mitt huvud just nu är om man ska mäta sig eller inte mäta sig..

I viktväktarnas online verktyg finns förutom veckoinvägning möjlighet att lägga till mått. Är lite sugen att mäta på lördag när det är min invägningsdag för att inte stirra mig blind på vågen siffror. Känner att jag behöver lite bonus peppas av att se hur millimeter för millimeter försvinner!

Tro nu inte att jag gett upp hoppet helt här eller tappat min motivation, jag bara tror det kan vara nyttigt för mig att få en mer komplett bild av hur kroppen förändras. Har under mina tidigare år hållit mig till bara vågen och att titta på bmi för att få en inblick i hur kroppen förändras och se hur kläder blir större.

Brukar ni mäta? Och hur ofta? Varje vecka kanske är för ofta?

Enligt viktväktarna ska jag mäta midja, höfter, byst, armar, klädstorlek och lår. Lite synd jag inte har originalmåtten, hihi Skulle vara galet skoj se hur stor skillnaden är i millimeter/centimeter sen 2008 (från 54/56 till 44/46 *hurrar lite tyst för sig själv).. Någon som vet exakt var på dessa delar av kroppen man ska mäta, där man är som störst?

Ni som inte gjort det än gå in på Tävla om Naturdiet free  och tävla nu, 12 mumsiga laktosfria shakes/smoothies måltidsersättningar står på spel..

About

6 Comments

 • Linda februari 16, 2012 at 16:12 Reply

  Mitt råd är absolut att mäta sig!! Ibland kommer man till platåer då det känns segt. Då är det peppande att se att det fortfarande händer nåt på måtten! Man ska mäta där man är som störst 🙂

 • Danielas Lchf-Liv februari 16, 2012 at 17:13 Reply

  Jag har bestämt mig för att mäta mig 1 gång per månad, tycker att det är lagom.
  Det händer ju inte så mycket på bara en vecka.
  Jag måste säga att det är sjukt bra att mäta sig, jag som nästan stått still i vikt (3 veckor) så ser hur mycket det händer i kroppen ändå, eftersom jag tränar ganska mycket så kan vågen vara väldigt missvisande.
  Kram

 • Lotta februari 16, 2012 at 18:06 Reply

  Ja det är självklart att du ska mäta dig för om det står still på vågen så kan du ju i varje fall se att det går framåt på måttbandet.
  Lotta

 • wenny februari 17, 2012 at 06:50 Reply

  Jag har fått rådet att mäta mig ca 1ggr/månad och när konsulenten mätte mig så sa hon att det viktigaste var att man mätte samma ställe hela tiden, nu är inte jag proffs på detta men välj det stället som känns naturligast för dig på armar midja ben osv.

  Ha en bra dag och teet lät så gott så ska jag leta upp idag

 • Trillingnöten februari 17, 2012 at 06:55 Reply

  Jag brukar mäta varannan vecka ungefär…det händer inte supermycket på en vecka och man kan bli väldigt frustrerad! BMI är svårt att lita till eftersom det inte tar hänsyn till muskelmassa och liknande…bättre med mått och kg 🙂

 • Julia februari 17, 2012 at 08:34 Reply

  Klart du ska mäta dig! Jag gör det ca varannan vecka. 🙂 Framförallt är det kul om det inte hänt så mycket på just vågen.

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: