Vaniljcupcakes med smörkräm

Provbakat ytterligare recept från boken mina rosa cupcakes; vaniljcupcakes med smörkräm. Lättbakat recept som inte innehåller bakpulver, vet inte om det är tryckfel eller inte men jag bakade utan och det smakade ljuvligt så jag kommer fortsätta baka utan det.

Prickarna kommer från vaniljpulver, hade inte vaniljessens hemma så bytte men det borde gå lika bra med vaniljsocker. Använde bara halv sats smörkräm till mina cupcakes, tyckte det blev lagom men gillar man sött gör hela 😉

Omdöme 4 av 5, älskar vanilj och det smakar dessa små sötnosar verkligen!

Vanilj cupcakes med vaniljsmörkräm

Vanilj cupcakes med vaniljsmörkräm

Vaniljcupcakes

Blir 12

150 g smör, rumstempererat
150 g strösocker
175 g extra fint mjöl /använde vanligt
3 ägg
1 tsk vaniljessens (vaniljsocker/vaniljpulver)

1. Ställ 12 silikonformar på en bakplåt eller placera 12 pappers- eller folieformar i en muffinsplåt.

2. Lägg alla ingreienser i en bunke och vispa eller rör ihop till en smet med en elvisp eller träsked. Smeten ska vara ljus och krämig. Fördela smeten lika mellan formarna.

3. Grädda i den förvämdra ugnen, 175 grader, i 20 minuter eller tills kakorna rest sig och precis känns fasta. Flytta över till ett galler för att svalna.

 

Smörkräm

Räcker till 12 cupcakes (jag använde halv sats till 12)

150 g osaltat smör, rumstempererat
250 g florsocker, siktat
1 tsk vaniljessens ( vaniljsocker/vaniljpulver)
2 tsk varmt vatten

Lägg smöret och florsockret i en bunke och rör eller vispa ihop till en slät och krämig blandning med en träsked eller elvisp. Tillsätt vaniljessensen och det varma vattnet och rör eller vispa på nytt tills smörkrämen är slät.

About

1 Comment

Leave a Comment