Tekakor (25 stycken)

Något av det lyxigaste och godaste man kan börja dagen med! Mjölken gör kakorna mjuka.
Servera med smör, ost och marmelad.

Du behöver

5 dl mjölk
50 gram jäst
1,5 dl raps- majsolja eller smält smör/margarin
3 msk socker
16 dl vetemjöl (960 gram)
2 tsk salt

Gör så här:

Lös jästen i den ljumma mjölken. Blanda ner allt utom saltet och rör någon minut. Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med degblandare eller matberedare. Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter.

Låt degen jäsa cirka 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 25 bitar. Rulla till bullar och platta eller kavla ut till kakor. Nagga med gaffel och sätt på bakplåtspapper eller smord plåt. Pudra över lite mjöl.

Låt nu tekakorna jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter.

Baka av kakorna i 250 grader i 8-10 minuter.

Låt svalna något på galler innan servering.

About

2 Comments

  • Krister november 23, 2010 at 03:37 Reply

    ser mumsiga ut 🙂

  • Julia november 23, 2010 at 16:42 Reply

    Jag brukar också baka tekakor! Så himla gott till frukost. Nybakat… <3 Mumma! 😀

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: