Stinas sockerkaka med vaniljfyllning

Fått originalreceptet av mamma, nu ska det bara provbakas men det får nog bli när jag bakar lakritsmakroner till helgen (blir gulor över när jag bakar maräng).

Mammas sockerkaka med vaniljfyllning

Kaksmet
3 ägg alt 6 ägg gulor
3 dl socker
1 dl kokande vatten2
3 dl vetemjöl
tsk bakpulver

Fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Garnering
Florsocker

Vispa ihop ägg och socker, tillsätt det kokande vattnet och rör om.  Blanda bakpulver med mjölet och rör ner det. Häll smeten i 2 l rund form, baka mitt i ugnen(?) 40 minuter på 200 grader. Ta ut kakan och låt den svalna.

Koka smöret och mjölken häftigt ca 2 minuter. Ta kastrullen av värmen och vispa ner vanilinsockret. Dränk in båda bottnarna och lägg ihop vanilj mot vanilj. Sikta över florsocker.

About

2 Comments

  • Danielas Lchf-Blogg april 12, 2012 at 06:27 Reply

    Gud vad du bakar! 🙂
    Ibland kan jag sakna själva bakandet, men inte ätandet 🙂 så det är bra med lite tips på saker man kan baka och bjuda på till vänner som gillar gotte!
    Kram

    • Helen april 12, 2012 at 14:23 Reply

      Baka är himla skoj men får nog börja lägga mer fokus på laga mat 😉

Leave a Comment