Stinas sockerkaka med vaniljfyllning
Fått originalreceptet av mamma, nu ska det bara provbakas men det får nog bli när jag bakar lakritsmakroner till helgen (blir gulor över när jag bakar maräng).
Kaksmet
3 ägg alt 6 ägg gulor
3 dl socker
1 dl kokande vatten2
3 dl vetemjöl
tsk bakpulver
Fyllning
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Garnering
Florsocker
Vispa ihop ägg och socker, tillsätt det kokande vattnet och rör om. Blanda bakpulver med mjölet och rör ner det. Häll smeten i 2 l rund form, baka mitt i ugnen(?) 40 minuter på 200 grader. Ta ut kakan och låt den svalna.
Koka smöret och mjölken häftigt ca 2 minuter. Ta kastrullen av värmen och vispa ner vanilinsockret. Dränk in båda bottnarna och lägg ihop vanilj mot vanilj. Sikta över florsocker.
Gud vad du bakar! 🙂
Ibland kan jag sakna själva bakandet, men inte ätandet 🙂 så det är bra med lite tips på saker man kan baka och bjuda på till vänner som gillar gotte!
Kram
Baka är himla skoj men får nog börja lägga mer fokus på laga mat 😉