Skånsk äpplekaka
En klassisk skånsk äpplekaka enligt arlas recept (receptlänk), får min pappa bestämma ska du hoppa över kanelen. God till vaniljglass, vaniljsås och vaniljvisp. Gillar du inte fött sött, dra ner på sockret i receptet.
A classic Skånsk applecake made from Arlas recipe, if it’s up to my dad you should skip the cinnamon (but I like cinnamon). Serve with vanilla icecream, vanilla custard och the vanilla whip I’ll give you recipe soon. If you don’t like things to sweet, use less sugar.
Skånsk äppelkaka
4 stora portioner
Ingredienser
1 kg äpplen
Ca 2 dl socker
1 msk kanel
2 dl ströbröd
100 g smör
Gör så här
Skala och skiva äpplena. Varva de skalade äpplena med socker, kanel och ströbröd i en form. Avsluta med hyvlat smör på toppen. Baka äppelkakan i ugn i 175 grader tills äpplena är mjuka och kakan fått fin färg.
Skånsk applecake
4 big portions
Ingredients
1 kg apples
2 dl sugar (if you got sweet apples take less)
1 tablespoon cinnamon
2 dl bread crumbs
100 g butter
How I did it
Peel and slice up the apples. Mix the apples, sugar and cinnamon and breadcrumbs in the form. Top it off with the butter on top. Bake in the middle of the oven at 175 celcius degrees. I let mine in the oven for about 35 minutes, but test with a stick to see that the apples are soft and not al dente.
Ohh vad gott! Åt själv äppelkaka i helgen 😉
Ja din mamma skvallrade 😉 Äpplesmulpaj är inte dåliga saker det heller!