Skånsk äpplekaka

En klassisk skånsk äpplekaka enligt arlas recept (receptlänk), får min pappa bestämma ska du hoppa över kanelen. God till vaniljglass, vaniljsås och vaniljvisp. Gillar du inte fött sött, dra ner på sockret i receptet.

A classic Skånsk applecake made from Arlas recipe, if it’s up to my dad you should skip the cinnamon (but I like cinnamon). Serve with vanilla icecream, vanilla custard och the vanilla whip I’ll give you recipe soon. If you don’t like things to sweet, use less sugar.

Skånsk laktosfri äpplekaka

Skånsk laktosfri äpplekaka

Skånsk laktosfri äpplekaka

Skånsk äppelkaka

4 stora portioner

Ingredienser

1 kg äpplen
Ca 2 dl socker
1 msk kanel
2 dl ströbröd
100 g smör

 Gör så här

Skala och skiva äpplena. Varva de skalade äpplena med socker, kanel och ströbröd i en form. Avsluta med hyvlat smör på toppen. Baka äppelkakan i ugn i 175 grader tills äpplena är mjuka och kakan fått fin färg.

 

Skånsk applecake

4 big portions

Ingredients

1 kg apples
2 dl sugar (if you got sweet apples take less)
1 tablespoon cinnamon
2 dl bread crumbs
100 g butter

 How I did it

Peel and slice up the apples. Mix the apples, sugar and cinnamon and breadcrumbs in the form. Top it off with the butter on top. Bake in the middle of the oven at 175 celcius degrees. I let mine in the oven for about 35 minutes, but test with a stick to see that the apples are soft and not al dente.

About

2 Comments

  • Rasmus oktober 22, 2013 at 17:47 Reply

    Ohh vad gott! Åt själv äppelkaka i helgen 😉

    • Helen Holmberg oktober 24, 2013 at 12:21 Reply

      Ja din mamma skvallrade 😉 Äpplesmulpaj är inte dåliga saker det heller!

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: