Ryffbiff

Inte för att det kan kännas som ett recept på hur man lagar ryggiff behövs, men för mig som gjort det första gången känns det tryggt ha sparat tipsen till mig själv för nästa gång jag ska laga ryggbiff. Blev ruskigt bra, så kommer prova igen – jag som alltid varit rätt för oxkött..

Stekt ryggiff

Gör så här

Ta fram köttet minst en timme före tillagning, är det vakumförpackat tvätta av köttet med vatten. Torka alltid köttet före stekning!

Ta en rejäl klick smör i grill/stekjärnet och ha plattan på högsta värmen hela tiden. När smöret lugnat sig lägg ner köttet i pannan, salta och peppra och stek var sida en minut. Kika försiktigt så köttet fått färg.

Flytta sedan pannan avplattan och låt köttet ligga kvar tills det slutat bubbla om köttet/smöret. Köttet är nu redo för servering!

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: