Indiskt naan bröd

Propoint värde för alla bröd: 55 poäng, bakar man 6 bröd blir det 8 poäng/styck (tänker baka mina mindre nästa gång dvs 4 poäng/st och mer lagom brödstorlek).

Obakade "dropp" formade indiska laktosfria naan bröd

Obakade “dropp” formade indiska laktosfria naan bröd

Nybakat indiskt laktosfritt naan bröd

Nybakat indiskt laktosfritt naan bröd

“Ett måste på det indiska middagsbordet och väldigt gott till kryddad mat. Strunta gärna i besticken och ät maten med hjälp av brödet istället.”

Färdigt på: 2 tim 30 min

Ingredienser

7.5 dl mjöl
2 dl mjölk
1 st ägg
1 dl yoghurt
2 msk matolja
1 tsk salt
2 tsk socker
0.5 tsk bakpulver
2 tsk torrjäst

Gör så här
Värm mjölken till 37 grader. Blanda kryddor, olja, jäst, bakpulver, ägg och mjöl i en bunke. Tillsätt sedan yoghurt och den varma mjölken. Blanda ihop till deg. Jäs degen under duk i minst 2 timmar.

Forma till stora, platta kakor (droppformade) och jäs ytterligare på smord plåt i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på högsta värmen (eller använd stekpannan).

Baka brödet i ugnen på högsta värme (övre delen) eller i het stekpanna 2-3 minuter och ät direkt.

Recept hämtat från recept.nu

About

3 Comments

Lämna ett svar till Uppdaterad och strukturerad receplista | Helen Holmberg Cancel Reply