Maui-licious pulled pork

Pulled pork gjord på fläskytterfilé och Maui-licious bbq sås

Maui-licious pulled pork

Cirka 3-4 portioner, en Helen twist på det tidigare pulled-pork receptet jag publicerat tidigare. Skillnad? Kortare lagningstid och mindre torrt – perfektion!

Ingredienser

 • 1 kg fläskkött, jag föredrar ytterfilé  och kött med mindre fett/senor
 • 2,5 dl bbq sås, jag använde Uncle Chales Maui-licious sås
 • ca 4-5 dl vatten (så köttet är nästan helt täckt i kastrull/pannan
 • Salt & svartpeppar

Så här gjorde jag

Jag delade köttet i 4 delar, sedan brynte jag det i smör och kryddade med salt och svartpeppar tills köttet fick fin färg på ytan. Hällde sedan över vattnet och bbq såsen, försök hitta en som inte är så rökig och med sötma (Sweet baby Rays skulle nog funka ypperligt). Sätt in köttet i ugnen med locket på, ugnen bör stå på 125 grader. Låt köttet stå där inne och småputtra cirka två timmar.

Slå på plattan och sätt tillbaka kastrullen på den igen, lyft av locket och dra sedan isär köttet med lämpligt verktyg tex plastgaffel. Låt det småputtra en stund så att så gott som all vätska i kastrullen har avdunstat/reducerats bort (räkna med ca 20 minuter). Servera med något gott till!

About

3 Comments

 • SusLotus juli 3, 2013 at 18:46 Reply

  Låter och ser riktigt gott ut!
  Tycker också väldigt mycket om fläskytterfilé med så lite fett som möjligt på.
  Faktiskt aldrig sett Mauilicious-sås så den ska jag försöka hitta och prova.

  Sitter och väntar på Kycklinggrytan som gubben gör iordning just nu… Hallucinerar nästan om mat.

  😉

  • Helen Holmberg juli 3, 2013 at 19:10 Reply

   Ofta bra pris på ytterfilén också! Jag vet ju att det egentligen är samma kött som kotlettbit men det kvittar, tycker det är finemang 😀 Har svårt för fett & senor i kött!

   Du kommer tyvärr inte kunna hitta såsen någonstans i Sverige 🙁 Inte än iaf! Vi försöker övertala min sambos farbror att han behöver börja sälja sina produkter i Sverige också, men han börjar bli äldre och har inte samma ork som oss galna ungdomar 🙂 Om du bott lite närmre kunde du fått en liten provflaska vid nästa kokning. Men Sweet Baby Rays är liknande i smakerna, just sötman är viktigt och att de är lite eller ingen rökt smak alls!

   Håller på att trilla av stolen av hunger här, hehe mat är fina saker!

   • SusLotus juli 4, 2013 at 23:05 Reply

    Ja, jag är galen i mat! Ett av livets stora glädjeämnen. Något man dessutom kan njuta av varje dag. Äta bör man annars dör man du vet…
    Jag ska kolla efter Sweet Baby Rays. Finns det bland marinader och sånt i hyllorna?

    Gillade även det du skrev i din profilruta om att du inte strävar efter att bli smal utan att må bra. Det är samma sak med mig. Jag vill inte bli SMAL.

    Ha det bra!

Leave a Comment