Marinerad kycklingfilé

Linda: Hej
Mycket av din mat ser så god ut, kan du inte skriva ner lite mer så man har lite att gå på för att själv prova på.
Den marinerade kyckligen ser så smaskens ut.

Marinerad kycklingfilé

Det här är ganska lätt, tar antingen vanliga bröstfilér eller lårfilér och tärnar upp i smått. Lägger kycklingen i valfri marinad, några timmar före tillagning är att föredra men oftast nöjer jag mig med 30 minuter.

Jag brukar steka de marinerade kycklingbitarna på hög värme i stekpannan, så de blir snudd på brända och sen ett glasslock över och drar ner temperaturen så de blir genomstekta. Det hela går väldigt fort när köttet är skuret så smått.

Favorittillbehöret är potatisgratäng, oftast gör jag själv från grunden (Janssons Frestelse utan ansjovisen) recept på recepthörnan för exakta detaljer. Ibland köper jag färdig, kan rekomendera felix’s nya som hittas i kyldisken – bara att hälla i en gratängform och i ugnen 30 minuter.

Går jättebra att äta utan sås, men jag är sambo med en såsoman (och är nog en själv också!). Så brukar köpa någon av alla dessa färdiga kalla bearniesåser och servera till.

Mina personliga favoritsåser att marinera i är Maui-licious och Sweet Baby Ray´s. Båda har en

söt inte allt för rökig barbecue smak, problemet är att båda är från usa. Sweet Baby Ray’s kan man dock hitta i de flesta butikskedjor numera (ca 40 kr för en flaska).

Maui-Licious går inte att få tag på i Sverige just nu. Den tillverkas och säljs av sambons faster och make i USA och har rötter från Hawaii, de få gånger vi får en flaska är det julafton här hemma 😉 Det finns väl lite planer på att försöka få igång produktion i Sverige också, i så fall lovar jag komma med information om det! Är ni nyfikna kan ni läsa mer på http://maui-licious.com

About

No Comments

Leave a Comment