Lyxig kladdkaka

2011-09-04 Kladdkaka

Ingredienser

100 g smör
100 g choklad
4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker

Steg för steg

  • Sätt ugnen på 160 grader
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  • Smält chokladen i ett vattenbad
  • Rör samman samtliga ingredienser.
  • Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter.
  • Häll i smeten
  • Gräddas i 24 min (nedre delen av ugnen). 24 minuter var för länge i min ugn – så gör stickprov så kakan är kladdig!
  • Låt kakan stå några timmar innan servering
About

5 Comments

  • ZtorZillen september 5, 2011 at 16:41 Reply

    Hur behåller du din vikt när du äter sådant där? Vad är hemligheten? Ser supergott ut!! Hur har det gått med alla dina Tradera-auktioner?

    • Helen Holmberg september 5, 2011 at 17:25 Reply

      Till ZtorZillen: Jag älskar att baka och ibland måste man få lov att unna sig, ska dock avslöja att det mesta av kladdkakan åkte raka vägen in i frysen när det var kallt nog! Och vikten får ta stryk av kakor, skulle ljuga om jag sa något annat. Det finns ingen magisk hemlighet, min vikt är en konstant balansgång mellan bra och dåliga val.

      Det har gått bra med tradera, de flesta saker har hittat nya hem och de flesta som handlar är trevliga och betalar i tid. Har dock en hel del mer som ska fotograferas och läggas upp, det där med att hinna/prioritera allt….

  • Tweety september 5, 2011 at 16:51 Reply

    Gjorde också kladdkaka i helgen, så gott!Ha en bra kväll. kram

  • Rasmus Friberg oktober 11, 2011 at 19:27 Reply

    Ser riktigt nice ut!

    • Helen Holmberg oktober 11, 2011 at 22:46 Reply

      Du får provbaka med Emma 🙂

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: