Leilas Chocolate Chip Cookies
Omdöme 3 av 5, kan nog bli en 4 om man utesluter saltet annars väldigt goda och “sega”. Kan ju berätta att de blir väldigt mycket större i ugnen så lägg dom inte för tätt på plåten, vilket jag gjorde. Receptkälla Leilas Chocolate Chip Cookies.
Chocolate Chip Cookies (64 propoints )
25 kakor á 3 pp/styck
125 g mjukt smör
1 dl råsocker / strösocker
1 ekologiskt ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Skal av 1 lime
Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.
Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Hacka chokladen grovt, riv limeskalet och blanda i degen.
Forma degen till en rulle (cirka 5 cm i diameter) och rulla in den i bakplåtspapper eller plastfolie. Frys den sedan i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
[…] Leilas Chocolate Chip Cookies […]