LCHF Mandelbröd

Lite “skumgummi” känsla över brödet och uppskattade inte att bita i sesamfrönen, men om man inte provbakar recept kan man inte hitta guldkornen! Det fungerade bra med smör och pålägg på, men kan nog utvecklas till det bättre med den del justeringar (skippa fröna och smaksätta brödet kanske?). Var helt okej även dagen efter bakning att äta som frukost macka. Nu blir det inga fler brödexperiment förrän bröd & pizza mixerna kommer, Maria (min lchf bundsförvant) du ska kanske komma på provsmakning?

LCHF Mandelbröd, glutenfritt bröd

Ingredienser
1,5 dl mald mandel eller mandelmöl
2 msk sesamfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 st ägg
2 msk smält smör (alt ekologiskt kokosfett)
1 dl creme fraiche

Gör så här
Börja med att slå på ugnen på 225 grader (sänk till 200 när du sätter in brödet). Häll alla torra ingredienser i en bunke och blanda, rör sedan ner äggen och creme fraichen. Sist blandar du i smöret/fettet. Degen kan du sedan antingen göra bullar, tunnt bröd i långpannan eller i bakform (tänk på att det jäser inte mycket så de blir inte mycket större än hur det är före gräddning). Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Receptkälla Anna Halléns bok LCHF för kvinnor, ursprungligen från Birgitta Höglund.

About

4 Comments

 • Maria januari 22, 2012 at 08:05 Reply

  Det enda jag funderar på är hur man ska baka semlor! 🙂

  • anette moe juli 23, 2012 at 15:58 Reply

   Hej det finns recept på semlor som är super goda. Sök på internet
   annars hör du av dig. ( LIC kostrådgivare)Ha de gott

 • ZtorZillen januari 22, 2012 at 15:27 Reply

  Köper eller gör du mandelmjöl själv?

  • Helen Holmberg januari 22, 2012 at 16:16 Reply

   Har malt mjöl själv, men det är ju lite omständigt! Först skåla mandlarna och skala dom, sen mala dom och sen ska dom helst torka lite före man bakar.. Och det blir ju grövre än när man köper mandelmjöl och lite osäker på om inte Ica Maxi tar ungefär samma pris som hela mandlar kostar 😉 Men men.. Nu står det en bytta malda mandlar i köket redo för bak!

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: