Krispiga kycklingbitar

Att översätta Crispy Chicken Fingers blir inte bra, så jag kallar dom för krispiga kycklingbitar istället för krispiga kycklingfingrar! Inspirationskälla är T.G.I.Fridays möra och krispiga kycklingbitar med honungs-senap men påminner även om KFC chicken poppers. Goda till middag eller fredags/lördagsgott.

Krispiga kycklingbitar

Krispiga kycklingbitar

2 mellanstora kycklingfilér
30 g smält smör
3 dl osötade corn flakes
1 sats av min tacokrydda utan bbq såsen;

1 tsk socker
3 krm vitlök
1 krm chili
2 krm paprika
1 krm svartpeppar
1 krm cayenne
2 krm salt

Gör så här för små ”poppers” bitar

Börja med att hälla alla krydorna i en djup tallrik, krossa/smula ner corn flakes i samma tallrik. Rör runt ordentligt så kryddor och smulorna blandas väl.

Skär ner kycklingfilérna i små kuber/bitar ca 1-2 cm långa. Smält smöret och vänd runt kycklingbitarna i smöret, lägg sedan ner dom i krydd-smulblandningen och tryck ner dom ordentligt så du får mycket panering på bitarna. Lägg sedan över dem i en glasform och fortsätt tills alla är klara. Sätt glasformen i nedre halvan av ugnen (175 grader) och låt stå inne ca 25-30 minuter . Ta ut en och dela på så du ser att det verkligen är klara, är köttet vitt och köttsaften klar då är det fritt fram att mumsa 😉

Gör så här för kycklingbitar

Börja med att hälla alla krydorna i en djup tallrik, krossa/smula ner corn flakes i samma tallrik. Rör runt ordentligt så kryddor och smulorna blandas väl.

Banka ut kycklingfilerna tunt, skär sedan i 1,5 cm breda remsor. Smält smöret och vänd runt kycklingremsorna i smöret. Lägg sedan ner kycklingen i smulblandningen och arbeta in paneringen.

Lägg sedan i en glasform, när alla är klara sätt dom i nedre halvan av ugnen (175 grader) och låt stå inne 35-40 minuter. Dubbelkolla så de verkligen är klara att ätas, köttet ska vara vitt och vätskan från köttet klar.

Hoppas ni tycker lika bra om detta som vi gjorde! Stort plus i kanten för att de inte friteras, blir lite mindre onyttigt då 🙂

About

1 Comment

  • Lotta april 19, 2012 at 21:19 Reply

    Dessa gjorde jag för väldigt länge sedan på ett ungdomsläger (när jag fixade maten). De älskade verkligen dem och tack för tipset. Jag ska nog göra dessa till min sambo imorgon som börjar äta middag igen efter 4 veckors pulverdiet.
    Lotta

Leave a Comment