Krispig kycklingfilé

Det här låter lite spännande, man kanske borde prova någon dag? Undrar vad som kan vara gott till..

4 portioner

Ingredienser

4 st kycklingfilér
salt och peppar
50 gram smör
1,5 dl cornflakes
1 dl grevé, riven
1 st vitlöksklyfta
1 nypa oregano

Gör så här
1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg dem i en smord form.

2. Smält matfettet till paneringen. Smula cornflakes med handen. Blanda ner smulorna i fettet och tillsätt riven ost, pressad vitlök och oregano.

3. Stek mitt i ugnen i 225 grader tills kycklingfiléerna är helt genomstekta och paneringen har fått en fin gyllenbrun färg, ca 20-30 minuter.

About

2 Comments

  • Krister maj 4, 2010 at 08:39 Reply

    sign me up!

    • Helen maj 4, 2010 at 12:11 Reply

      hehe Jasså du tyckte det lät gott också??
      Mattias är ledig onsdag – fredag, komma och hälsa på? Äta middag med oss och kanske se en film på vår lilla tv?

Leave a Comment