Köttfärslimpa

Ingredienser:

400 g blandfärs
¾ dl ströbröd
2 dl laktosfri mjölk
1,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 liten riven eller finhackad gul lök
1 ägg
ca 25 g laktosfri smör/ margarin

Gör så här:

Lägg ströbrödet i en skål och häll på mjölken. Låt stå och svälla ca 10 min.

Rör ihop färsen med saltet och blanda därefter i peppar, lök, ströbrödsblandningen och ägg. Rör i färsen tills den är ordentligt blandad men inte längre än så för då kan färsen bli torr.

Smörj en ugnssäker form med kanter. Forma färsen till en limpa i formen och lägg på lite matfett ovanpå.
Vill man kan man ha bacon och ost över för lite extra smak.

Grädda färsen på galler mitt i ugnen i 175 grader 60 minuter.
Låt köttfärslimpan vila några minuter innan den skivas upp.

Sås

Silad sky från köttfärslimpan
2 msk ideal mjöl / vetemjöl
3 dl laktosfri mjölk
1 dl laktosfri grädde
Soya, buljongtärning
Cayennepeppar, vitpeppar, svartpeppar, salt, socker

Vispa ut mjölet i spadet, späd med grädde och mjölken. Tillsätt soya och buljongtärning.
Smaka av med kryddorna (var försiktig med cayennepepparen), låt koka upp och puttra några minuter.
About

4 Comments

  • Rachelle april 3, 2010 at 00:55 Reply

    Perfekt! Jag har alltid velat veta hur man gör hihi

  • Helen april 3, 2010 at 02:01 Reply

    Vad kul att jag kan vara till nytta!! Har varit sugen på att prova länge, är en klassiker mamma brukade göra när man var liten. Så idag blev det premiär lagning, väldigt gott och lättlagat (-;

  • Maria april 3, 2010 at 10:58 Reply

    MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

  • Måndag | Helen Holmberg oktober 24, 2012 at 02:18 Reply

    […] Köttfärslimpa på mager nötfärs, bbq sås, skorpmjöl, laktosfri mjölk, ägg och kryddor […]

Lämna ett svar till Rachelle Cancel Reply