Knäckig äppelpaj

Utlovade sambon muta om vi körde till Väla och shoppa.. Det blev att prova ett nytt recept! Sjukt god paj, kan med fördel dra ner på sockret i smeten är snudd på för söt. Lite som ett gigantiskt havreflarn med äpplekanel smak 🙂

Det här behöver du…

6 äpplen, gärna svenska, fasta och syrliga
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl

1 msk socker
1/2 – 1 tsk kanel

Gör så här…

1. Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop smör, havregryn, socker, sirap och mjöl till en smulig deg.

2. Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dom i en pajform.

3. Blanda socker och kanel och strö det sedan i omgångar över äpplena, rör om emellan så det fördelas.

4. Smula över smuldegen över äpplena och sen in i ugnen i 20-30 minuter eller tills pajen får en fin färg.

Serveras med vaniljglass eller lite vaniljvisp.

About

No Comments

Leave a Comment