Kärleksdrömmar

Kärleksfulla drömmar

Söta och spröda små drömmar i hjärtform

Rekommenderat innehåll för 50 kärleksdrömmar

100 gram laktosfritt smör
170 gram strösocker (2 dl)
10 gram vaniljsocker (2 tsk)
90 gram olja (1 dl, neutralsmak)
5 gram hjorthornssalt (1 tsk)
240 gram vetemjöl (4 dl)

Jag föredrar att väga när jag bakar för det är så godtyckligt hur man mäter upp dl, tsk etc, min våg ger alltid exakt svar (förutom när den behöver nytt batteri ;-). Bakade med hjortronsalt men har man inte det hemma kan man ersätta med 5 gram/ 1tsk bikarbonat eller 10 gram/ 2 tsk bakpulver.

Blanda socker och vaniljsocker i en bunke, tärna ner rumstempererat smör och rör småfluffigt, arbeta in lite av oljan i taget tills du fått i allt. Blanda hjortronsaltet med lite av mjölet och blanda ner i bunken, fortsätt med resten av mjölet tills du har en deg.

Enligt receptet ska man dela degen i två längder och skära varje längd i ca 25 kakor. Men för mig smulade sig bara degen, till slut blev jag så ilsken att jag bankade ut den platt och stansade med ett av mina mindre kakmått ut hjärtan. Som jag sedan la på bakplåt med papper under, kakorna gräddade jag cirka 20 minuter mitt i ugnen på 150 grader.

De sprack inte upp lika fint som de drömmar mamma gör och receptet skulle må bra av lite mindre socker i smeten (väldigt söta). Men trots att de är lite för söta smakade de ljuvligt och smälte i munnen precis som jag kom ihåg att de ska! Kommer helt klart bakas igen, men med mindre mängd socker.

About

1 Comment

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: