Kalljästa rågsiktbullar

Ska man ut på bilresa måste man ha goda frukostbullar till fikat, tradition sen barnsben! Så jag rörde ihop en enkel deg igår som spenderat hela natten i kylen, väldigt häftigt ta ut degen ur kylen och sleva upp bullar på plåten och sen in i ugnen 😉

Omdöme 4 av 5, min typ av bulle god krispig yta men ändå mjuka och saftiga

ProPoints 54 (5,4 pp/styck men det är rejäla bullar)

Kalljästa rågsiktsbullar

Kalljästa rågsiktsbullar

Ingredienser

0,25 pkt jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
10 dl rågsikt

På kvällen
Börja med jästen som du blandar med 1 dl av det kalla vattnet (kallt vatten har man för att det ska bli en långsam jäsprocess), när jästen är upplöst fyll på med resten av vattnet . Rör ner mjölet, degen är ganska lös så behöver ingen hushållsmaskin. Sist rör du ner saltet. Täck med plast (inte gladpast, måste komma syre till degen) och ställ i kylen över natten.

På morgonen
Börja med att förvärm ugnen till 225 grader. Ta ut degen från kylen och ta med en stor sked direkt från degbunken, du bara och skedar upp lagom stora bullar på en plåt. Forma till de lite lätt med skeden så de blir mer “bullformade”, vill man kan man dekorera med frön av något slag gör det före man sätter in bullarna mitt i ugnen. Bullarna ska gräddas ca 20 minuter, sen svalna på galler.

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: