Hi-hat cupcakes

Receptet är en blandning av Leilas och Martha Stewarts Hi-hat cupcakes. Skulle vilja påstå att det blir som en lite torrare kladdkaka med en gräddbulle-maräng ovanpå, jag gillade det men de blir väldigt mäktiga! Nästa gång får de bli ännu mindre i storleken än sist.

Omdöme 4 av 5

Hi-hat cupcake smet

Vispa, vispa, vispa så det kan bli en riktigt fluHi-hat cupcake smet

Choklad cupcakes

Goda som dom är eller med..

Chokladcupcakes med hatt

med ”Hi-hat” (hög hatt) som idag blev mindre med likväl supergod Hi-hat cupcake!

Muffins
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl creme fraiche / gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
½ krm salt
100 g mörk choklad, av bra kvalitet, 70 %

Maräng
6 st äggvitor
2 dl  strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 st citron, saften

Chocolate coating
100g mörk choklad, av bra kvalitet, 70%
1 msk matolja

Muffins

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Maräng

Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.

Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen. Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan).

Chocolate coating

Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan. (Går precis lika bra i micron).
Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.

Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.

About

No Comments

Leave a Comment