Hembakta havreflarn
Klassiska havreflarn, vill man lyxa till det smälter man choklad och ringlar över..
Ingredienser
3 dl havregryn
100 gra smör / margarin
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret/margarinet och blanda det med havregrynen. Tillsätt ägg, socker, mjöl och bakpulver. Rör samman smeten. Lägg med tesked ut klickar med stort avstånd (dom jäser rejält i ugnen) på bakplåts-pappret. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Lyft av kakorna från plåten, antingen på plan yta eller om man vill forma dom så över ett glas eller liknande.
mums. bara lite mörk smält blockchoklad som saknas på dem så har du chokladflarn 🙂
Mkt trevligt inlägg
[…] Havreflarn […]
[…] Efter lite tjatande från sambon har det blivit lite bakat i helgen, en av sambons favoriter – havreflarn […]