Helens Napoleon bakelse
Jag ÄLSKAR smördegs bakelser och bäst av alla är Napoleon bakelser, dom är bara en blandning av allt gott som finns. Smördeg, sylt, vaniljkräm etc. Mums!!
Det här är första gången jag har bakat Napoleon, det är inte så vackert och receptet är improviserat men jäklar så gott det blev. Får helt klart göra om det här, så underbart äta favorit bakverket i laktosfri version.
In English. This is my improvised recipe for my favorite pastry Napolen bakelse, it’s a mixture of puff pastry, jam, vanilla cream and so ont. Yummy!!
This is the first time I’ve ever tried to bake this, so it’s not very pretty but it tastes divine and even better then bought ones. Just love having my favorite pastry just a baking session away and lactose free.
Helens Napoleon bakelse
Ingridienser
250 g smördeg
75 g äpplemos
2 dl vaniljkräm
2 dl vispgrädde
Mammas sylt blandning
Glasyr (florsocker och vatten)
Gör så här
1. Lägg din smördeg på plåten, dela i tre avlånga delar som är lika stora. Pricka bottnarna med en gaffel och låt den stå ca 30 minuter i rumstemperatur.
2. Slå på ugnen, 225 grader om du har vanlig ugn. Grädda plattorna i mitten av ugnen cirka 10 minuter. De ska ha en fin gyllene färg när de är klara.
3. När bottnarna är svala kan du bre äpplemos på första bottnen, nästa lager är vaniljkrämen som du antingen brer ut eller spritsar ut. Lägg försiktigt på nästa botten.
4. Spritsa eller bred ut grädden på botten två, bygg upp höjden försiktigt. Lägg på sista botten, tänk på att du ska ha den platta sidan uppåt.
5. Bred ett tunt lager av valfri sylt på sista bottnen, jag satte bakelsen i kylen för att vila en stund här.
6. Rör ihop florsocker och varmt vatten tills du har en trög flytande men hanterbar glasyr, bred försiktigt ut den ovanpå sylten.
Kyl och njut av en bit!
Helens Napoleon pastry
Ingredients
250 g puff pastry
75 g applesauce
2 dl vanilla cream (thick, or it will flow all over your plate)
2 dl heavy cream
Raspberries jam (mine was a mixture of blueberries, raspberries & strawberries)
Glaze (icing sugar and water)
1. Put the puff pastry on a pan, slice it in 3 equal rectangles. Dot them with your fork and then let them rest in room temperature for about 30 minutes.
2. Preheat the oven to 225 degress, bake the puff pastry untill golden (about 10 minutes).
3. When they are cold put the applesauce on the first pastry piece, spread it out evenly. Next layer is your vanilla cream, pipe it or a spoon. Make sure to get it even.
4. Time for the next pastry bottom, put it on top of the custard. Pipe or spoon out your whipped up cream on top of the pastry bottom.
5. Put the last bottom on your pastry, make sure you get the nice and even side of the pastry upwards.
6. Spread out a jam of your choice thin over the last pastry bit. Put in the fridge for cooling.
7. Mix the hot water and icing sugar to a nice glaze, spread it out over your pastry kam layer.
Fridge it again and eat a slice after a while, it’s heaven!
No Comments