Äpple med havretäcke
En smulpaj på havregryn, nytt koncept för mig men väldigt fräsch och inte så sockrig! Rejäl äpple, kanel och havresmak får 5 av 5 i omdöme av mig.
Äpple med havretäcke (23 Pp)
6 portioner ger 4 Pp/st
Ingredienser 23 Pp
50 g smör (10 Pp)
2 dl havregryn (8 Pp
1/2 dl vetemöl (3 Pp)
1 msk socker (2 Pp)
Äpplen och bär efter smak (0 Pp)
kanel (0 Pp)
Gör så här
Skär upp äpplena och lägg i en ugnsfast form, sätt på ugnen (200 grader). Krydda äpplena med kanel efter smak, inget socker!
Smält smöret 20-30 sekunder i ugnen för att få den mjuk. Häll havregryn, vetemjöl och socker, knåda ihop till en smulig deg. Häll smulorna över äpplebitarna och sätt in formen mitt i ugnen. Låt stå inne ca 20-25 minuter.
Servera med vaniljsås, vaniljglass eller varför inte vaniljyoghurt?
[…] Äpple med havretäcke *nytt* […]