Äpple med havretäcke

Äpple med havretäcke, äpple smulpaj med havregryn

Äpple med havretäcke, äpple smulpaj med havregryn och serverad med vanlijsås

En smulpaj på havregryn, nytt koncept för mig men väldigt fräsch och inte så sockrig! Rejäl äpple, kanel och havresmak får 5 av 5 i omdöme av mig.

Äpple med havretäcke (23 Pp)

6 portioner ger 4 Pp/st

Ingredienser 23 Pp
50 g smör (10 Pp)
2 dl havregryn (8 Pp
1/2 dl vetemöl (3 Pp)
1 msk socker (2 Pp)
Äpplen och bär efter smak (0 Pp)
kanel (0 Pp)

Gör så här
Skär upp äpplena och lägg i en ugnsfast form, sätt på ugnen (200 grader). Krydda äpplena med kanel efter smak, inget socker!
Smält smöret 20-30 sekunder i ugnen för att få den mjuk. Häll havregryn, vetemjöl och socker, knåda ihop till en smulig deg. Häll smulorna över äpplebitarna och sätt in formen mitt i ugnen. Låt stå inne ca 20-25 minuter.

Servera med vaniljsås, vaniljglass eller varför inte vaniljyoghurt?

About

1 Comment

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: