Hasselbackspotatis

Ingredienser (4 portioner)
8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
2 msk smör / flytande margarin
0,5 tsk salt
0,5 dl ströbröd

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen, skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom.
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör på varje potatis.

Ställ in mitt i ugnen, i 25 minuter. Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd. Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills de är mjuka.

Jag serverade våra potatisar med benfri kotlett som jag penslat med grillolja, samt salt och peppar.

About

2 Comments

  • Daniel januari 31, 2010 at 22:02 Reply

    Aldrig hört om hasselbackspotatis förr.. även fastän jag älskar matlagning… kanske nåt mer svenskt (än finskt) printade ut å ska testa!

  • Helen februari 1, 2010 at 10:20 Reply

    Det är en gammal klassiker, lite festpotatias a’la 80-tal skulle jag tro. Var tvungen googla det och fick fram att det;
    ”uppfanns” på Hasselbacken på Djurgården på 1940-talet.

    Hoppas det blir gott!!

Leave a Comment