Gräddbullar
Inspirerad av Gräddbullerian som nyligen öppnat på Väla Köpcentrum var jag tvungen googla ett recept.. Så nu har här testbakats, blev väldigt goda gräddbullar som inte kostar 20 kr/styck. Recept är hopkok av flera olika så orkar inte länka till alla jag inspirerats av. Blev en liten bildkavalkad, tyckte dom blev originella och fina!
Hemgjorda gräddbullar med kakao och cocos, dekorerade med ringlad (marabou mörk) choklad
Naturella spritsade gräddbullar
30 små portioner/st.
Fyllning
4,5 dl strösocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggvita
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl kokhett vatten
Glasyr
200 gram choklad
2 msk matolja
Garnering
Kokosflingor och kakao
Gör så här
Förbered plåtar med bakplåtspapper, blanda kakaor och cocos strö ut över papperna (går använda kex också man stansar ut men jag tycker inte det är gott).
Blanda strösocker, florsocker, vaniljsocker, äggvita och det kalla vattnet i en stor bunke.
Blanda gelatinpulvret med det kokheta vattnet i en annan skål.
Tillsätt gelatinblandningen med sockerblandningen, vispa i en mindre evighet tills smeten blir pösig och fast.
Häll smeten i en fryspåse (jag tryckte i spritstopp) och klipp av en bit av ena hörnet.Spritsa ut valfri mängd fyllning bakplåtspappert (på rånbottnarna).
Ställ plåten i kylen så att de stelnar.
Smält choklad och matolja någon minut i micron/vattenbad och ringla den smälta chokladen över. Strö på kakao- och kokosflinge röran och ställ dem i kylen igen.
Går jättebra att frysa, blir lite mer efterrätt över dom då.
Ojojoj, det där såg smarrigt ut!
Gräddbullarna är snuskigt goda, förvarat dom i frysen så de påminnt mer om glassgodisar (perfekta nu med förkylningen), men det finns inget nyttigt över dom någonstans tror jag 🙁