Gnocchi med köttfärssås

Inte receptet jag efterlyste men snarlikt. Räcker till fyra stora portioner.

Ca 250 g gnocchi (eller annan pasta)

Köttfärssås:
500 gram passerade tomater
400 g nötfärs
2-3 msk margarin eller smör
1 hackad gul lök
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk HP-sås
1 tsk salt
3 krm mald svartpeppar
1 krm mald muskotnöt

Att strö över:
grovt riven parmesanost

Sätt vatten till pasta på kokning. Häll pastan i det kokande vattnet och beräkna koktiden enligt råd på pastapaketet.

Häll de passerade tomaterna i en kastrull. Bryn nötfärsen i matfett i en stekpanna och rör ner den brynta färsen i tomatkastrullen. Fräs den hackade löken lätt i matfett i stekpannan och blanda lökhacket i tomatkastrullen. Häll på lite vatten och lägg i buljongtärningen. Låt det hela sakta sjuda under lock en stund.

Tillsätt vitlök, HP- sås. Smaka till sist av med muskotnöt, salt och peppar. Häll pastan i en sil och skaka av kokvattnet. Lägg upp den i en stor skål, rör i lite margarin eller smör och lägg på ett lock.

Hetta upp köttfärssåsen och servera den med pastan och den rivna osten. Eller häll den heta såsen över gnocchi-snäckorna.

About

1 Comment

Leave a Comment