Frukost scones

Recept på goda lättbakta laktosfria frukost scones

Inget bröd hemma, inte gott om tid.  Vad gör man?
– Jo, man bakar scones. Perfekt frukost en söndag när man ska på äventyr!! Byt smöret mot flytande margarin och det går ännu smidigare att röra ihop degen.

Klassiska scones

Ingredienser

3 dl mjölk
100 gram smör / margarin
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

About

No Comments

Leave a Comment