Fish n’ chips recept

Provat ett nytt recept idag, även första gången jag friterat hemma så det var lite balansgång – katastrof eller succé. Det blev nästan succé, det var svårt hålla temperaturen uppe på frityr grytan så det tog lite längre tid med potatisen än väntat så fisken va inte super krispig när vi skulle äta. Dock var det otroligt gott!!! Vi fuskade med majonnäsen och använde findus på tub, rörde i vitlök och serverade till. Mums!!

 

Ingredienser:
ca 175 gram torskfilé / pp ca
3 potatisar / pp
Frityrolja
Salt och peppar

Gör så här:
Skär potatisarna i 1 cm tjocka stavar. Krydda torsken med salt och peppar. Potatisen friteras i 140grader varm olja, i 5 minuter. Doppa torsken i frityrsmeten, fritera på 180grader, 7-8 minuter. Lägg på hushållspapper och med folie över så de hålls varma. Fritera potatisen igen, 5 minuter på 140 grader. Du vet att potatis och fisk är klara när de har en fin gyllene färg!

Frityrsmet
15g färsk jäst
3 dl öl
220g vetemjöl (3,7 dl)
2 tsk salt

Gör så här:
Lös  upp jästen i lite öl, fyll på med ölen och fortsätt rör om. Sikta ner mjölet och saltet och fortsätt rör om så inte smeten klumpar sig. När smeten är jämn och fin, lägg en duk över och det stå i rumstemperatur 1 timme och jäsa. Sedan är det bara att använda den 🙂 Smeten fungerade utmärkt till annat än bara fisk, vi provade med rå skivad lök!

About

No Comments

Leave a Comment