Ernsts Kanelhjärtan
Gudomliga kanelhjärtan (ca 20-30 st)
Ingredienser
1, 25 dl strösocker
200 g smör / margarin
ca 4 dl vetemjöl
ca 2 dl marsán vaniljsåspulver (1 paket à 7 portioner)
Garnering
1 ägg
2 tsk kanel
2 msk strösocker
1. Rör ihop socker och smör tills det blir vitt och fluffigt.
2. Blanda i mjöl och marsánpulver och arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
3. Kavla ut degen till en platta, ca 4 mm tjock. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått. Pensla med uppvispat ägg. Blanda kanel och socker och doppa kakorna i blandningen.
4. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt och grädda i 200 grader i 6-8 minuter eller tills de får fin, lite gyllene färg.
Godaste ”nyheten” på fika bordet i jul!
Receptet finns även på bilden. :-))
No Comments