Jag älskar kyckling, jag älskar gratänger och jag älskar curry så det här är ett perfekt recept för mig som kommer bli lagat många gånger. Lättlagar och super smarrigt, kan tyvärr inte ta beröm för receptet som jag hittade på Jennys Matblogg (receptkälla).
Sedan provlagningen för ca 2 veckor sedan har jag justerat lite i receptet vid andra tillagningen, bäst av allt det blir middag till två dagar för oss! Dag två byter jag ut ris mot pasta. Här kommer min tolkning av kycklinggratäng med currysmak.
Kycklinggratäng med smak av curry
4 portioner
Ingredienser
1 grillad kyckling 4 dl creme fraiche ca 3 dl grädde 2 msk med gul curry ( finns i kryddhyllan) 4 msk med konc. kycklingfond 1 msk med chilisås (Heinz) 1 dl riven god ost
Så här gör jag
Förvärm ugnen till 225 grader, lägg kycklingköttet (pilla loss allt från din grillade) i en ugnsfast form. Blanda grädde, creme fraiche, fond, chilisås och curry, häll över kycklingen i formen. Strö slutligen ost över formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter (du vill få fin färg, inte lika mörk som min är på bilden).
No Comments