Cupcakes på olja
Muffins-smet
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjölk
1 dl olja (ej olivolja)
4 dl vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1 krm salt
Topping*
30 g mjukt smör
2 msk jordgubbssylt
2 dl florsocker
Tillagning
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman alla torra ingredienser.
Tillsätt dessa i äggblandningen omväxlande med mjölken och oljan.
Fyll smeten till 2/3 i muffinsformar med hjälp av två matskedar.
**Grädda i 200ºC i ca 20 minuter för stora muffins och 15 minuter för små. Jättemuffins gräddas i 175ºC i ca 25 minuter.
Låt muffinsen svalna.
Tillred toppingen genom att röra samman alla ingredienser till en krämig konsistens. Bred på muffinsen med en kniv eller spritsa med spritspåse.
Omdöme 5 av 5, Tror jag hittat den ultimata cupcake – muffins grundsmeten! Har en helt annan konsistens än vanliga muffins, känns mer luftig och håller sin nybakade känsla längre.
* Samma kräm som jag använt i mina makroner tidigare 😉 Funkar till allt, bara att variera sylten man vill ha som smaksättare.
** Mina ”mellan” cupcakes blev perfekta på 20 minuter i 175 grader varm ugn, hade de i nedre halvan av ugnen!
”stjålet” oppskriften 😉 Får prøve den ut på samboeren til helga!