Äppelmuffins

Omdöme 4 av 5, Är det en efterätt eller är det en kaka – jag vet inte men goda är dom speciellt med marsankräm på.

Min sambo har jobbhelg så ville vara snäll och överaska han med något gott. Med tanke på hur länge han tjatat om bär – frukt cupcakes så gjorde slag i saken, googlade och hittade receptet här recepten.se/recept/aeppelmuffins.html. Som extra bonus rörde jag ihop vanlig marsankräm och spritsade över, perfekt kvällsfika eller efterätt om man serverar de varma.

Äppelmuffins med marsankräm

 

Äppelmuffins med marsankräm

Äppelmuffins

Äppelmuffins
12 st stora

Ingredienser
125 g smör
160 g (1.75 dl) strösocker
2 st ägg
1.5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
270 g (4.5 dl) vetemjöl
1.5 dl mjölk eller grädde

Fyllning
1-2 st äpplen
0.5 tsk kanel
1 msk strösocker

Topping
Marsankräm

Gör så här
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Smörj en muffinspanna för 12 muffins eller ställ 12 st stora amerikanska muffinsformar alternativt 30 st bakformar på en plåt.

Rör det rumstempererade smöret och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.

Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.

Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör till en jämn smet.

Tillsätt vetemjölet och mjölken och rör till en jämn smet. Tänk på att inte röra längre än att smeten är jämn, annars kan man ha sönder äggtrådarna. Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (borde ta 5-15 sek).

Häll smeten i formarna. Fördela smeten så det är ungefär lika mycket i varje.

Skala äpplena och skär i klyftor som delas i något mindre bitar. Stick ned äppelbitarna i smeten. Fördela så det blir ungefär lika mycket äpple i varje muffins.

Blanda kanel och socker och strö detta över alla muffins. Man kan också rulla äppelbitarna i detta om man vill innan man sticker ner dem i smeten. Grädda mitt i ugnen i 200°C, i varmluft 175°C, ca 15-20 minuter. Mindre muffins gräddas i ca 15 minuter. Låt svalna. Om du använder muffinspanna – lossa dem runt kanterna och stjälp upp dem.

About

1 Comment

  • joanna-livet med aspergers syndrom april 1, 2012 at 11:57 Reply

    mumms!

Leave a Comment