Äppelkaka

Äppelkakan improviserad, såg inte mycket ut för världen än..

Nybakad äppelkaka, blev inte så dumt!

Pudrad med kanel och florsocker, ser sagolikt god ut och var lika god..

Lättlagad äppelkaka

ca 8 port

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 Strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk Vaniljsocker

Fyllning

  • 2-4 syrliga äpplen
  • 1/2 dl Ljus Sirap
  • 1/2 dl vatten

Garnering

  • 1 msk Florsocker
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka dem nätt och jämnt mjuka i sirapen och vattnet.
  3. Rör matfettet och sockret mjukt. Tillsätt äggen.
  4. Blanda mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smörblandningen.
  5. Tryck ut 3/4 av degen i en form. Lägg på äppelklyftorna. Kavla ut resten av degen och sporra eller skär ut remsor. Lägg remsorna som ett rutmönster över äpplena.
  6. Grädda äppelkakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Blanda florsocker och kanel och dofta över kakan. Servera gärna en klick vaniljglass eller lättvispad grädde till.

 

Recept skapat av Dansukker

About

No Comments

Leave a Comment