Ananaspaj
Det här receptet måste ni bara prova någon gång, jag som inte är så förtjust i paj älskar det! Frisk och fräsch paj som passar året runt. Jag hade tyvärr bara 275 gram ananas hemma (i hela ringar som jag skar ner), men det funkade fint det med. Receptkälla http://www.ica.se
Omdöme 4 av 5
Ananaspaj
Ger ca 6 portioner, tar ca 1 timme att göra inklusive tid i ugnen.
Pajbotten
150 g laktosfritt smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Pajfyllning
1 ägg
2 dl laktosfri crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas / 275 grams burk (spadvikt ingår i 275 gram)
Så här gör du
Sätt ugnen på 175 grader, häll upp ananasen för avrinning medan du gör deg och smet. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter (min tog ca 45 minuter).
Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass/ lättvispad grädde eller vaniljsås.
Så gott det ser ut! 🙂
Du får provbaka det, ganska lätt och man slipper skala äpple 😉