Ananaspaj

Det här receptet måste ni bara prova någon gång, jag som inte är så förtjust i paj älskar det! Frisk och fräsch paj som passar året runt.  Jag hade tyvärr bara 275 gram ananas hemma (i hela ringar som jag skar ner), men det funkade fint det med. Receptkälla http://www.ica.se

Omdöme 4 av 5

Laktosfri ananaspaj

Ananaspaj

Ger ca 6 portioner, tar ca 1 timme att göra inklusive tid i ugnen.

Pajbotten

150 g laktosfritt smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Pajfyllning

1 ägg
2 dl laktosfri crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas / 275 grams burk (spadvikt ingår i 275 gram)

Så här gör du

Sätt ugnen på 175 grader, häll upp ananasen för avrinning medan du gör deg och smet. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.

Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter (min tog ca 45 minuter).

Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass/ lättvispad grädde eller vaniljsås.

About

2 Comments

  • Emma januari 2, 2013 at 00:39 Reply

    Så gott det ser ut! 🙂

    • Helen Holmberg januari 3, 2013 at 01:52 Reply

      Du får provbaka det, ganska lätt och man slipper skala äpple 😉

Leave a Comment