Ahlgrensbilar cupcakes

Justerade ett recept lite eftersom jag hade godisbilar hemma, kul improvisera lite men jag gjorde en stor tabbe när jag skulle göra godisgrädden.. Stod i receptet man skulle precis vispa grädden hård nog så den inte var rinnig, jag skulle vilja säga att ni ska vispa grädden mer än så annars rinner det överallt när ni blandar i godisgrädden. Och försöker man vispa den hårdare efter godisgrädden är i så skär det sig bara 🙁 Buu.. Så vispa grädden rejält före ni rör godisgrädden!! Räcker jag klanta mig 😉

Omdöme 4 av 5 supermumsiga om än lite märkligt att det smakar godis.

Ahlgrensbilar cupcakes
Cupcakes
Blir 12

125 g smör, rumstempererat
100 g strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
150 vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Toppingen
75 g Ahlgrens bilar, klipta i små bitar + 12 att dekorera varje cupcake med
3 dl vispgrädde

 

Gör så här
Lägg smöret, strösockret, äggen och vaniljsockret i en bunke, sikta ner mjölet och bakpulvret och vispa eller rör ihop till en ljus och krämig smet med en elvisp eller träsked.

Fördela smeten lika mellan formarna.Grädda i den förvärmda ugnen, 175 grader i 20 minuter eller tills kakorna rest sig och känns fasta. Flytta över till ett galler för att svalna.

Ta ca 25 gram av bilarna och 1,5 dl vispgrädde i en kastrull och värm upp försiktigt tills bilarna smält. Häll över i en bunke och låt svalna.

Vispa resten av grädden i en skål tills den är fluffig. Rör ner godisgrädden och resten av bilarna (inte de hela), dekorera sedan dina cupcakes. Sist sätter du en bil på varje som pricken över i. Ät och njut!

About

2 Comments

Leave a Comment