Mina ProPoints

Paketet från Viktväktarna

Fick en fråga från en läsare på epost om propoints och tänkte försöka besvara det så gott jag kan;

“En lite fråga bara ang propoints, räknar man ut dem själv numera?
Sen undrar jag lite över de sidor du hittat hur man räknar ut propoints, de är ju intressanta iaf, för jag lär ju gå på gamla konceptet
Skönt att ni är igång, fick sambon oxå gratis eller betalar han?”

ProPoints (i fortsättningen kallade pp) räknar man inte ut själv, inte på online versionen åtminstone. Jag är 33 år gammal samt 157 cm lång, vägde vid invigning 89.0 kg och mitt propoints värde är uträknat till 28 pp/ dag. Sambon som är ca 185 cm lång, 33 år (minns inte vad han vägde in på) och  har 56 pp/dag. Så jag kan inte ens gissa hur formlen ser ut, tyvärr.

Med det nya pp systemet har man förutom dagliga pp även aktivitetspp och veckobonus pp. De dagliga pp nollställs varje dygn och du kan inte låna eller spara till en annan dag. Veckobonus på 49 pp däremot får du fritt använda under hela veckan, samma sak gäller de aktivitets pp du tjänat in. Alla propoints nollställs på lördagen, kan ha fel har inte upplevt min första nollställning än 😉

Aktivitets pp får man från träning; promenader, gym, simning. Tex en kvarts promenad i långsamt tempo ger 1 pp.  Man måste inte använda veckobonus pp eller aktivitets pp, det beror på hur strikt man är och hur fort man vill gå ner i vikt.

De sidor jag räknar ut propoints på är Viktväktarnas online verktyg, här kan jag snabbt bara fylla i ett livsmedel i snabb pp räknaden som ger mig pp värdet direkt. Kan även lägga in mina egna recept som då räknas om i pp, supersmart!

Förutom viktväktarnas hemsida har jag en app (applikation) i min android telefon, den är visserligen på engelska och heter WW calculator men det är alltid; fett, protein, fiber och kolhydrater som ska fyllas i och de heter ungefär samma på svenska och engelska. Appen är kanon när man är i affären, som igår vågade jag handla digestive kex och gräddbollar något jag aldrig kunnat göra med lchf eller vågat utan appen. Hittar jag bättre app återkommer jag om detta!

Det är jätteskönt vara igång med ett nytt system som vi båda uppskattar!! Sambon har själv köpt ett konto ett par dagar efter jag öppnade mitt online konto från bloggpanelen. Vi är ju inte alltid på samma plats, så är bra att han kan fylla i och hålla koll när han är på jobb etc. Plus det är extremt skönt för mig att slippa känna mig som “polis” med maten, något jag känt mig som i tre veckor tidigare..

Har ni fler frågor ställ gärna dom i kommentar funktionen! Vill du inte ange namn så kalla dig anonym med epost anonym@anonym.se

About

11 Comments

 • Cinderella januari 26, 2012 at 20:04 Reply

  Hur tycker du att pointsen håller dig mätt?

  Appen låter onekligen riktigt bra, upptäckte att den jag laddade ner (ShapeUp?)var precis som du sa; knölig att hålla på och söka kaliriinnehåll på mat och ingredienser till det mesta.

  • Helen Holmberg januari 27, 2012 at 01:39 Reply

   Jo, det blir många badrumsbesök nu i början!! Kroppen kommer vänja sig när den är vand vid så mycket vätska, står så i papperna åtminstone 😉 Jag dricker inte allt i ett svep utan har i flaska med mig i handen vart jag än går i lägenheten. Vattnet bidrar nog till den ökade mättnadskänslan, för det är mindre mängd mat att äta. Inget snack om saken, 28 propoint räcker inte till några stora mål precis!

   Angående hungern så går det bra, känner mig mer mätt och harmonisk än på lchf (men jag tror jag åt för lite fett = låg energi etc). Försöker fördela poängen så jag har till frukost och middag, just nu fungerar frukt bra som mellanmål och lunch. Tack och lov så är all frukt, grönsaker, rotfrukter och bär utan poäng 😉 Ja föruom majs och advokado tror jag. Borde kanske ta bild på häftet som visar lite basvaror och poängen för dom och lägga upp!

   Appen är finemang, man lär sig dessutom efterhand produkter som är lägre poäng än andra. Det finns ett otroligt stort produktutbud färdig inlagt på vv online, så det är inte alltför svårt fylla i vad man äter. Dock gör jag det mesta i matväg från scratch när jag kan, så då får man stöka lite med att lägga in recept själv men det går snabbt efter man gjort det några gånger.

 • SusLotus januari 27, 2012 at 16:19 Reply

  Jag tycker som sagt att du valt en superbra linje. Drar till VV nästa torsdag jag med och börjar om från början. Vet ju att man får äta sig mätt hela tiden. Och gott! 🙂 Viktigt! Ha en toppenfin helg! Kram

  • Helen Holmberg januari 27, 2012 at 17:12 Reply

   Kul att du tycker det, var själv super skeptisk mot VV tidigare 😉 Men det fungerar fin fint! Lite bökigt före man fått in alla recept i databaserna men det blir nog bättre så småningom. Ha en härlig helg du med!

 • C januari 27, 2012 at 22:07 Reply

  Tips….
  Man kan skaffa VV:s egna mobilapp om man har Iphone/Ipod/Ipad – den är suverän!!!!

  Vet dock inte om bara månadsmedlemmar kan få den…..

 • M januari 29, 2012 at 18:10 Reply

  Hej
  Går du på möten eller kör du online?

  Mycket bra jobbat =)

  • Helen Holmberg januari 29, 2012 at 18:56 Reply

   Tack! Kör bara online 🙂

 • Merrycris april 9, 2013 at 15:13 Reply

  JAg har lite frågor ang. propoints oså. Säg att man ska äta max 20 om dagen, vad händer om man äter mindre än såg? Lägger man till det till Bonus PP eller ska man hålla sig till 20 pp?

  Jag kolla runt lite, och jag såg visst att jag har 20 pp om dagen.. eller finns det ett minimum?

  Undrar även om Bonus PP är på 49 oavsett om man tränat/ inte tränat, eller inte ätit daglig PP/ ätit dagliga pp?

  Vet du vad Makrill och Tonfisk har i PP?

  hoppas du kan svara. MVH

  Merry

  • Helen Holmberg april 10, 2013 at 12:22 Reply

   Hej

   Lägsta antal propoints med nya systemet är 26, använder du inte upp alla dina dagliga poäng försvinner dom. Du kan inte spara dom! Jag har tyvärr inte värdena för makrill & tonfisk men kolla med ditt vv online konto eller om du går på möten fråga där! Lycka till

 • Lena Lindström februari 8, 2014 at 10:31 Reply

  I den Appen, WW calculator, är det verkligen Propoints den räknar ut? Eller gamla points?
  Mvh Lena

  • Helen Holmberg februari 8, 2014 at 16:47 Reply

   Den räknar ut nya poängen, jag kontrollräknade på viktväktarnas sida 🙂

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: