Två efterlängtade premiärer på en gång

Sedan barnsben har Queens musik funnits i mitt liv och sedan dess har deras musik alltid funnits där för mig. Alltid rätt, passar alla sinnesstämningar och får mig alltid på bättre humör.

Så när jag hörde talas om filmen och såg trailers för Bohemian rhapsody, filmen om Freddie Mercurys liv visste jag att jag bara måste se den. I min bok är han den bästa sångaren som existerat, jag var dock väldigt ung när han levde..

Igår kväll fick jag så äntligen se filmen, vi gick på nyinvigda Filmstaden i Helsingborg. Och wow vilken biograf de öppnat, gott om sittplatser i loungen, unisextoaletter, gigantiskt utbud av godis, snacks och drycker. Det känns väldigt lyxigt och mysigt, speciellt om man jämför med gamla biografen som låg i grannhuset. Kommer bli ett självklart val för framtida biobesök.

Själva Söder, butikcentrat biografen ligger i är inte färdigbyggt än och i dagsläget känns det väldigt ofärdigt Men fin matbutik, apotek, veganfik och lite olika matställen för hungriga södergäster. Hoppas att det blir riktigt bra när allt är färdig byggt.

Åter till biobesöket – jag hade två fribiljetter så jag lyxade till vårt biobesök med vip-stolar i Sveriges första iSense-biograf (utrustad med med Dolby Atmos och Laserprojektion, 4k bild). Vilken magisk bioupplevelse, bästa biosalongen jag upplevt i mitt liv.. Och sköna stolar med dubbla armstöd, skön sittkomfort även för mörbultad Helen (varit däckad av menssnärtor i 2 dygn före biobesöket).

Filmen då? Bättre än vad jag förväntade mig, Rami Malek var född att spela rollen som Freddie Mercury. Jag har ingen aning om hur nära verkligheten fulmen är, men filmen målar upp en väldigt ensam och olycklig bild av Freddie. Där sex, droger och fester används för att fylla tomrummet i han. Det är hjärtskärande, naket, magiskt invävd queenmusik och jag snurrade runt i en känsloresa utan ett slut. Jag sjöng, grät, stampade takten, applåderade och slutscenen av filmen var så epidkt bra att luften gick ur mig.

Wow vilken film.. Musiken. Queen, nu och för alltid en del av mitt hjärta.

About

No Comments

Leave a Comment