Septembers reseplaner börjar bli konkreta 

Planering av Stockholm besök pågår

Tågresan köpt och hotellrummet bokst för Göteborgsbesök

Vad det är uppiggande att få fokusera på roliga saker, storebror behövde barnvakt och jag sa ja. Så nu har jag fixat med biljetter till Stockholm och från Stockholm till Göteborg, måndag till fredag i mitten av september åker jag bort. Maken får stanna hemma och tjäna pengar (medan jag gör av med dom).

Slog på stort och bokade första klass på x2000 för att få en lugn resa upp, skönt en trött måndagsmorgonen tänker jag.. Lär bli hektiskt men kul, vill hinna med så mycket på tre dagar. Shopping på MoS där jag har ett presentkort att använda. Gärna en fika/middag/lunch/häng med havsutsikt gärna i Gamla stan, hinna se mina Sthlms kompisar några timmar helt enkelt. 

Känner inget behov av strosa runt i Stockholms city och alla butiker, Mall of Scandinavia lär vara mer än nog shopping.. Och så ska jag försöka hitta ut på Lidingö, besöka kyrkogården för första gången i mitt liv (tror aldrig jag varit någonstans på Lidingö). 

Morfar ligger begravd där, skulle vilja hinna med Skogskyrkogården också, men den ligger på andra sidan Stockholm och det skulle bli väldigt mycket resande. På Skogskyrkogården ligger morfars syskon och föräldrar begravda. 

… Apropå tåg och förvirrad hjärna. Blev glatt överraskad när jag såg att man kan  boka nya MTR Express linjen som går mellan Stockholm och Göteborg hos Swebus. Blev gratis tågresa för mig tack vare mitt gamla presentkort jag vann för längesen, 199 kr kostar billigaste turen annars (helt okej pris). Ska bli spännande att se hur de tågen är i jämförelse med tåget upp, men de kan inte vara värre än att åka med Swebus från Stockholm under julrushen. 😉

I Göteborg har jag bokat in mig på Scandic Rubinen, ett superior sleep rum med terass/balkong mot avenyn (om jag läste rätt). Inte fel avsluta en trevlig vecka med lyxigt hotellrum och hotellfrukost och massa turistande i Göteborg torsdag och fredag före de är dags att återgå till vardagen hemma. 🙂

Alla bilder är lånade och tillhör inte mig.

About

No Comments

Leave a Comment