Ny Londonresa inbokad för senare i sommar

Buckingham palace i London

Alltså jag är SÅ glad!!! Det har tagit mig en vecka att smälta nyheten att vi ska ut och resa igen till landet i väst på den stora ön. Vi har pratat sista året om hur vi skulle fira att vi båda fyller 40 år i år.

Ja, jag vet. Det är svårt att tro men jo, jag blir ”tant” snart (nästa torsdag). Och varken jag eller mannen är förtjusta i fester och större evenemang, även om det bara är med vänner och familj. Så vi har diskuterat åka till någonstans varmt som Malta eller Mallorca, men så kom maj..

Och värmen kändes inte så lockande efter varmaste och torraste maj sedan de började mäta nederbörd och temperatur. Så förra veckan när maken var på jobb satt jag och kikade runt på olika städer och flygpriser. Lite frågelek med maken och flygbiljettpris (ryan air) på ca 300 DKR/ per person tur och retur (ca 1000 kr för 2 vuxna till & från London). Så det slutade med att jag impulsköpte en fyra dagars långhelg till London för två. Vilket kostade mig knappt hälften av vad vi la ut på flygbiljetterna förra året..

hilton hotell i London

Hotell bokade och betalade jag via Secret Escape (länk), de har ibland grymt bra deals på ”restrum” och vi kommer bo på 4stjärnigt Hilton hotell vid vattnet. Frukost ingår (kostar 210 kr/per person och natt annars) och vi kommer bo i en annan del av London den här gången. För tre nätter betalar vi ca 2600 kr, förra årets kompakta hotellrum gick på ca 3000 kr så även vårt boende blir billigare den här gången.

Älskar när jag kan hitta bra deals, mer pengar till nöje & shopping. Och missförstå mig inte nu, jag älskade förra årets resa och ångrar inte en krona vi spendera.

Något jag lärde mig från förra årets supertidiga avresa och sena hemkomst, är att aldrig någonsin igen göra om det. Vår första Londondag ankom vi ca 10 till centrala London, vi hade en heldag men eftersom vi gått upp vid 2-3 tiden och sovit ganska dåligt så var vi trötta och griniga hela dagen. Så även om det innebär mindre tid på plats, så valde jag bort tidiga avgången och sena hemresan för att ha bättre kvalitetstid än kvantitetstid. Så två heldagar, en dag vi ankommer vid 17 tiden och då hinner vi med att checka in på hotellet, äta en god middag och bara gå runt och turista lite. Butiker i centrala London har öppet ganska sent så vill man shoppa går det fint redan dag 1.

Sista dagen vet jag inte riktigt om vi hinner turista eller om vi bara tar en lång frukost och utforskar området vi bor i, vi får se. Men jag längtar så, ska bli så mysigt med en romantisk långhelg med maken. Blir vår första resa utomlands tillsammans ensamma. Svårt tro när man varit tillsammans snart 16½ år.

Och så hoppas jag att valutakursen ser bra ut, så man får mycket för svenska kronan (för Primark är obligatoriskt besök).

About

No Comments

Leave a Comment