Esc2013

GP rapporterar om vinnaren i Esc2013 - Danmark

 

Stort grattis till Danmark som plockade hem kvällens och årets Eurovision tävling, jag kan nu stoppa undan schlagerfjollan i garderoben till nästa år. Vet inte om jag varit ovanligt kräsen i år, men det var inte många låtar som fångade mitt intresse. Dock tyckte jag att SVT hade skapat ett välgenomarbetat arrangemang/program. Pampigt intronummer med Benny & Björn i kombination med ”Avicii” (halvbror till Tommy Körbergs son Anton, liten värld!), gillade OS flörten med flaggingången med alla länder. Tror aldrig jag sett det i detta sammanhang tidigare. Det var ovanligt lite ”mellansnack” men greenroom biten med Saade kunde vi besparats (något säger mig att han kommer bli sågad i höjd med fotknölarna i media för sina ”#milf” och ”#beautiful girl” för att inte nämna smygreklam.. Pinsamt!

Petra glänste i ett snyggt dans-Sverigeresan-medley-nummer (ja, jag kunde säga något positivt om henne). Petras klänning (den rosa) var fantastiskt snygg, likaså ”Sverigedräkten”. Riktigt nöjd med hela eventet, för er som gillade låtarna/bidragen så finns albumet redan släppt på spotify Various Artists – Eurovision Song Contest – Malmö 2013.

Sarah Dawn Finers fina esc2013 klänning, bild lånad från instagram

Och största stjärnan för kvällen? Utan tvekan Sarah Dawn Finer, wowza. Kvinnan kan verkligen fånga en med sin röst och vilken fantastisk version av Abba låten.

Nu väntar kudden på mig, fastnade med en skolövning. Ännu en inskickad. Börjar längta efter ”sommarlov”..

Skärmdumpen kommer från göteborgsposten, första sida som poppade upp vid google sökning på nyheterna.

About

No Comments

Leave a Comment