En oväntad kärlekshistoria

Jag gillar Sony Ericsson, mina två senaste mobiler har kommit från SE (önskar man kunde skriva “svenska Ericsson” men så är det ju inte längre) och nu min nya android Xperia. Om jag ska beskriva själva “android” systemet med ett ord så får det bli: Magiskt.

Först fattade jag inte skillnaden, mobil som mobil eller hur? Ringa, skicka sms, mms och kanske surfa lite halv taskigt. Nu efter att ha använt Xperian några dagar kan jag knappt släppa den ur handen, får ett litet pling varje gång jag får epost – aldrig mer missade viktiga meddelanden! Att använda sociala medier som facebook, messenger, skype etc är som att använda dom på en pc förutom att man pekar på skärmen. Det finns otroligt många små roliga applikationer (program) man kan installera, tex finns det wordpress så man kan blogga från mobilen, fotograferingsappar som gör roliga effekter på ens foto, söta små husdjur etc, etc.

Men det mest fantastiska av allt är synkningen till googles gmail, kalender och telefon-adressregistert. Allt går dessutom att synka med facebook så att alla adressuppgifter är aktuella och korrekta, hur underbart smart är inte detta? Ohhh organisationstoken är i lyckoros över en telefon som klarar av sånt här, så praktiskt få vänner konversationerna sorterade med timescape.

De enda minusen (än så länge) är att det är för roligt använda mobilen så att batteriet håller bara ett dygn, själva tangentbordet på skärmen känns ganska litet (vanesak) och på just denna modellen är kameran ganska sunkig (återkommer med bilder vid annat tillfälle). Dock räknade jag som sagt med dålig kamera och nu blir det sony nex-5 för mig när jag tar foto, bra känga i röven på mig så jag kommer till skott och lär mig den ordentligt nu!!

Sony Ericsson Xperia (x8), cirka pris 2000 kr utan abb.
Min bror ville se foto på gamla och nya så här kommer några extra foto.

Ungefär samma mått, stora skillnaden är skärmen som är dubbelt så stor på Xperia.

Lite skönt slippa den utskjutbara knappsatsen på w995:an

Baksidorna – på xperia kan det bytas ut mot olika. Jag saknar kamerablixt/lampa, men man kan inte få allt.
Som ni kan förstå är jag väldigt, väldigt nöjd över mitt impulsköp på 449 kr. Tack Sony Ericsson!!

About

No Comments

Leave a Comment