Biokväll i Landskrona med make & bror

Som vanligt blev det redan tidigare i höstas inköpt biobiljetter till nya Star Wars VIII biopremiären. Det gäller att vara ute i god tid om man ska få fatt i bra platser till premiärföreställningarna, så i år bytte vi stad till Landskrona. Landskrona biograf Maxim är en fristående biograf men går att boka via SF Bio och de tar även fribiljetter, så trots att jag lyxade till det med VIP-platser åt oss alla fyra så blev vårt besök gratis.

Det hade blivit gratis om jag bokat platser till Helsingborg med, men jag tänker avvakta biobesök i Helsingborg tills nya biografen invigs i slutet på året (om tidsplanen hålls). Biografen är så nedgången och vårt standard alternativ Röda Kvarn i Ängeholm hade inte släppt biljetter (och är dåliga med att informera om biljettsläpp), i Landskrona är biograf Maxim däremot ganska nyrenoverad och är fantastiskt fin om än väldigt liten (två salonger bara).

Som alltid åkte Star Wars hoodien på, håret åkte upp i två leia-knutor (som inte syns på bilden tyvärr). Älskar verkligen hoodien, för inte nog med att den är skön den är så otroligt tjock och varm.

Maken tyckte lightsaber kunde vara kul tills han insåg att det är nog inte så skönt sitta med den i stolen på bion..

Vi anlände till ett mörkt, småregnigt och blåsigt Landskrona. Första besökt på länge för mig här..

Men vi hittade till biograf Maxim som ligger mittemot en Hemmakväll-butik (så passande). Lite biogodis och dryck inhandlades, merparten glömdes dock bort (också tradition att vi glömmer biogodiset)..

Våra VIP-platser var guldvärda, perfekt avstånd till duken, gott om rump & benutrymme. Satt väldigt skönt hela filmen igenom, och filmen då?

Vad kan jag säga, jag tillhör lägret som älskade den! Den var underhållande, lite fånig på sina ställen men jag gillar det, inga stunder av snälla kan tiden gå fortare som en del filmer får mig att känna. Jag vägrar avslöja något från handlingen men filmen tog mig igenom en resa jag inte riktigt hade förväntat mig, vilket är bra. Allt för förutsägbara filmer är bara tråkigt.

chewbacca och porg

Det introducerades en hel del nya karaktärer och min nya söt-så-jag-dör-förälskelse är en liten baby porg! Porgsen ser ut som pälsklädda pingviner och är en ny ras i Star Wars universumet, gissar på att de blir den mest sålda mjukisfiguren från filmen (jag fyller år om 6 månader om någon vill vara ute i god tid)..

Övriga i sällskapet (make, bror & vän) tyckte om filmen också. Och nu är det bara maj man behöver vänta till för en ny dos Star Wars för då släpps Han Solo filmen!

About

No Comments

Leave a Comment